Voorbije events

Logo anniversary 60

19/11/2018 beMedTech 60th anniversary

Op 19 november 2018 organiseerde beMedTech een symposium ter gelegenheid van haar 60 jarig bestaan. Onder het motto "Medische technologieën als motor van een waardegedreven gezondheidszorg" lichtten verschillende sprekers toe hoe de inzet van doelmatige en innovatieve medische technologieën kan helpen ons gezondheidszorgsysteem te verduurzamen.

Na het openingswoord van Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en volksgezondheid, volgde een panelgesprek met de drie gezondheidsadministraties (FOD Volksgezondheid, FAGG en RIZIV). Aansluitend lichte topexpert in digitale zorg Lucien Engelen onder meer toe welke innovatieve technologieën er nog aankomen. Tot slot deelde gezondheidseconoom Lieven Annemans zijn visie op een Belgisch gezondheidszorgsysteem dat klaar is voor de toekomst. Meer informatie over het programma vindt u op de eventpagina.

Ter gelegenheid van dit symposium stelde beMedTech haar Memorandum 2019-2024 voor, waarin de belangrijkste uitdagingen in de gezondheidszorg worden geschetst en de federatie haar aanbevelingen voor het maximaliseren van de toegevoegde waarde op vlak van efficiëntie en klinische meerwaarde van medische hulpmiddelen formuleert.

Ook de eerste Facts & Figures van de Belgische industrie van de medische technologieën werd hier verspreid.

 

Presentaties

Klik hier voor de presentatie van Lieven Annemans

Klik hier voor de presentatie van Lucien Engelen

 

Enkele sfeerbeelden