Symposium
Evenement

Symposium "zuurstof voor de zorg" en 65 jaar beMedTech

Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van beMedTech organiseren wij op 20 november ons jaarlijkse symposium. Thema dit jaar is 'Zuurstof voor de zorg: we zoomen in op de personeelsuitdagingen in de zorg en gaan in debat over mogelijke oplossingen om ze op korte en op langere termijn aan te pakken. Hou onze website in de gaten voor updates!

Infos en inschrijvingen hier

Health Tech Summit: een  succes!
Nieuws

Health Tech Summit: een succes!

Op maandag 19 juni organiseerden Agoria en beMedTech samen de Health Tech Summit. Het was een uitstekende gelegenheid voor vertegenwoordigers van de industrie, professionals uit de gezondheidszorg en publieke zorgverzekeraars, maar ook voor overheden en politieke partijen om van gedachten te wisselen. Hier een terugblik op de dag.

Lees meer

Hoog tijd om technologie een handje te helpen
Nieuws

Hoog tijd om technologie een handje te helpen

Zorgverleners staan vandaag enorm onder druk, maar technologie zal al hun problemen oplossen. Zucht… Het idee van een rooskleurige toekomst brengt nu eenmaal mentale rust. Maar wordt het geen tijd dat we na jaren van techno-optimisme ook effectief vooruitgang zien in de praktijk? Vanaf wanneer wordt volgehouden optimisme naïviteit?

Lees meer

SAFETY-campagne voor Belgische zorgverleners en -instellingen
Nieuws

SAFETY-campagne voor Belgische zorgverleners en -instellingen

Van maart 2020 tot maart 2021 vonden er ruim 1,46 miljoen prik- en snijongevallen plaats in zorginstellingen in de EU. Dat is een stijging met maar liefst 22% ten opzichte van het jaar voordien. Om meer aandacht te vragen voor het belang van veiligheid in zorginstellingen, lanceren we samen met onze leden de sensibiliserings-campagne SAFETY.

Lees meer

HealthTech Summit - maandag 19 juni
Evenement

HealthTech Summit - maandag 19 juni

Kom aanstaande maandag 19 juni naar de HealthTech Summit, georganiseerd samen met Agoria. De plenaire ochtendsessie zal de gelegenheid bieden om de balans op te maken van de huidige staat van innovatie in de gezondheidszorg en om na te denken over hoe strategische beleidskeuzes ons kunnen helpen de groeiende uitdagingen te overwinnen, dit alles aan de hand van concrete cases.

Infos en inschrijvingen hier

Extern personeel in het operatiekwartier
Opleidingen

Extern personeel in het operatiekwartier

In mei organiseren we opnieuw onze opleiding "Extern personeel in het operatiekwartier"! De sessies vinden plaats op 2 en 9 mei.

Meer informatie en inschrijving

Newsletter

Wenst u op de hoogte te blijven omtrent onze persberichten, publicaties, opleidingen en andere actualiteit omtrent medische technologieën? Vul uw emailadres in en duidt uw keuze aan (enkel beMedTech algemene newsletter en/of specifieke Digital MedTech)

beMedTech Academy & Events

05/10/2023

Financing of Belgian hospitals- Actual sytem and future trends

1 day training on hospital financing with Prof. Katrien Kesteloot- FULLY BOOKED
Lees meer
25/10/2023

Aanwezigheid van extern personeel in het operatiekwartier

NL sessie ! De aanwezigheid van het personeel van firma’s uit de medische hulpmiddelenindustrie in het operatiekwartier doet heel wat praktische en juridische vragen rijzen. De opleiding bestaat uit 2 afzonderlijke maar complementaire modules van elk één volledige dag. Module 1: theoretische module “product trainer” Module 2: theoretische en praktische module “technisch adviseur” De test op het einde van module 2 omvat een schriftelijke test van de theoretische kennis (module 1 + module 2) en een praktische test (module 2 praktijk)
Lees meer

Bekijk al onze opleidingen en events

Sector in cijfers

icon person

16,750
FTEs

icon euro

3.4 miljard
(excl. export)

icon export

38.7 %
van bedrijven exporteert